I Scouterna kan du hitta på nästan vad som helst, från att leka nya lekar och bygga kojor i skogen som man kan sova i, till att pyssla och laga mat.

Du lär dig något nytt nästan varje dag i Scouterna, det är alltid roliga saker men ibland är de också väldigt bra att kunna. Som att tälja med kniv eller lägga bandage på någon som gjort sig illa.

Men till skillnad från hur man gör i skolan läser vi inga böcker om knivar och bandage, vi lär oss genom att göra, genom att prova på allt på riktigt istället. Medan vi gör det samarbetar vi alltid i patruller, små grupper där alla är med och bestämmer. Det är smart, för tillsammans kan man alltid hjälpas åt att hitta på ännu roligare saker.

 

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

 

Här kan du läsa mer om scoutdräkten, medlemsavgiften, försäkringar, medlemstidningar och titta igenom vår kårhandbok.

Medlemsavgift

I medlemsavgiften ingår det mesta av den verksamhet vi genomför. När vi har läger tillkommer oftast en extra avgift.
Just nu är medlemsavgiften i vår kår 550 kronor per termin, fakturan skickas hem till scouten när det är tid för betalning.
Den som betalar sin medlemsavgift blir också medlem i:

Stockholms scoutdistrikt

Scouterna

WOSM eller WAGGGS, en av världsscoutorganisationerna.

Medlemstidningar

Scouterna har två medlemstidningar, en papperstidning för yngre scouter som kommer hem i din brevlåda och en webbtidning för äldre scouter. Så har Stockholms scoutdistrikt en medlemstidning som både kommer hem i brevlådan och finns på webben för äldre scouter.

Bandhagens scoutkårs Kårhandbok – En guide för scouter, ledare och föräldrar

Med det här häftet vill vi ge information och svar på frågor som scouter och föräldrar kan ha om vår verksamhet.
Häftet innehåller mycket information men vi hoppas att det ändå är ett enkelt och snabbt sätt att hitta information på. Och kanske få en insikt om hur scouterna fungerar.
Tanken är att häftet ska fungera både som en första information och sedan som en upplagsbok om man undrar något.