För ledare

Det finns mycket du som vuxen kan göra i Scouterna – även ledarna är med i Scouterna för att ha roligt, träffa nya människor och uppleva äventyr!

Som aktiv vuxen i Scouterna hjälper du unga leda sig själva och ger barnen möjlighet till nya äventyr. Och du får uppleva en hel del äventyr själv!

Trygga möten

Scouterna arbetar ständigt gör att vår verksamhet ska bli tryggare och säkrare, därför är Trygga möten en obligatorisk utbildning för alla vuxna i Scouterna.

Information om Trygga möten

Utbildningar

I scouterna får alla möjligheten att gå utbildningar inom ledarskap och så finns det intresseutbildningar inom många områden.

Information om Utbildningar

Arrangemang, stora internationella läger och Jamboree

Scouterna anordnar varje år flera arrangemang, internationella och nationella läger. Här finns stora möjligheter båda att hjälpa till och planera, följa med som ledare och själv delta.

Information om Arrangemang

Handlingsplan för tillbud, incidenter och kriser

Information om Bandhagens scoutkårs Handlingsplan för tillbud, incidenter och kriser