Valborg

Valborgsmässoafton, 30 april, arrangera kåren årligen det omtyckta valborgsmässofirandet med eld på Bandängen vid Högdalen.

Firandet av Valborg tillsammans med scouterna är en lång tradition och ett sätt att synas i närområdet. Elden tänds klockan 20.00 av scouter i alla åldrar. Firandet utvecklas varje år med aktiviteter och försäljning av sockervadd, kaffe och lotter med mera.  Hoppborg och även ponnyridning brukar vara stående inslag under kvällen. Arrangemanget är kårens viktigaste inkomstkälla.

Hur kan jag hjälpa till under valborgsfirandet?

Det finns alltid plats för fler hjälpande händer före, under och efter arrangemanget. På dagen hjälps vi åt att bygga stånd och sätta ut avspärrningar kring elden. Under firandet behövs det hjälp i alla stånden eller som eldvakt. Efter ska stånden rivas och ängen städas.

Inga scoutkunskaper behövs och alla som vill hjälpa till är hjärtligt välkomna att kontakta valborgsansvariga Pelle Torberger, på valborg@bandhagensscoutkar.se