Utmaning och äventyr har ingen åldersgräns.

Scouterna i Sverige och världen erbjuder olika arrangemang för vuxna.

Upptäcktsfärd Norden är ett årligen återkommande arrangemang som riktar sig till scouter i åldern 12-16 år. Scouter från hela Sverige åker tillsammans till ett nordiskt grannland och möter lokala scouter, upplever äventyr och lär känna landet och dess natur och kultur. Upplägget varierar från år till år, men målet är detsamma – att ge deltagarna en fantastisk upplevelse i en internationell miljö.

Explorer Belt är ett årligen återkommande arrangemang som riktar sig till scouter i åldern 16-20 år. Under tio dagar vandrar du och din parkamrat minst 16 mil och löser samtidigt olika uppgifter. Efter avklarad vandring möter ni upp med de övriga deltagarna och reser därefter runt i värdlandet. Totalt sträcker sig arrangemanget över tre veckors tid.

För den som vill uppleva något verkligt stort och coolt som Världsscoutsjamboree, ett internationellt scoutläger som samlar närmare 30000 scouter från hela världen.

Läs mer om detta på Scoutservice